Conferentie 2017

Bekijk hier de foto’s!

Het programma voor de Elspeetconferentie 2017: Alles voor de views

Trendwatcher Farid Tabarki @faridtabarkiNL is de founding director van Studio Zeitgeist. Hij doet sinds 2000 onderzoek naar de (Europese) tijdgeest, en kijkt hoe bijvoorbeeld radicale decentralisatie en radicale transparantie de samenleving, organisaties en individuen beïnvloeden. Volgens de Volkskrant is Farid een van de tweehonderd meest invloedrijke Nederlanders en hij is bovendien de jongste op de lijst.

BookTuber Sanne Vliegenthart @booksandquills @penguinplatform is een internationaal bekende BookTuber. Ze begon haar YouTubekanaal tijdens haar studie, won in 2011 de YouTube NextUp en heeft inmiddels meer dan 163.000 abonnees. Haar video’s zijn informatief, en altijd creatief en origineel. Sanne woont in Londen en is als Social Media Producer verantwoordelijk voor Penguin Platform, de online community van Penguin | Random House.

Advocaat Remco Klöters is mediaspecialist en advocaat bij @Van Kaam Advocaten. Nogal relevant, want met onder andere selfpublishing, nieuwe productiekanalen en exploitatievormen en veranderende uitgeefstructuren is het uitgeefvak voortdurend in beweging. Mooi, maar ook belangrijk om goede afspraken te maken. Remco Klöters legt uit wat wel en niet mag als uitgever, boekhandelaar of consument en vlogger.

En daarmee is de dag nog niet afgelopen: adviseur Digitalisering & Innovatie Jasper Baggerman (@NUV) bespreekt de meest spraakmakende start-ups uit het internationale boekenvak.

Podcastexpert Tim de Gier (@NRC Handelsblad, Dag en Nacht Media) en nieuwsbriefkoning Arnoud van der Struijk (@Blendle) gaan met elkaar in gesprek over nieuwe media.

Dagvoorzitter: Tyche van Bommel

Tussen de sprekers door wordt de shortlist van de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing onthuld en maken we bekend welke drie jonge boekenvakkers een geheel verzorgde trip naar de Frankfurter Buchmesse 2017 winnen via de wedstrijd Mee naar de Messe.

Elspeetconferentie 2017